Rólunk

Mediterrán hangulat

Éttermünket 2015-ben nyitottuk a minőségi gasztronómiára fókuszálva, egyben a mediterrán országok életvidámságával fűszerezve. A hegyoldalba bevágott természetes hangulatú (2,4,8,16 személyes) teraszokon egyedi hangulatban tölthetik el idejüket kedves vendégeink.

Magyarországon is népszerűsíteni szeretnénk a vendéglátás azon formáját, hogy a minőségi ételekkel ne egy feszes, kimért hangulat párosodjon. Alapvetően minőségi alapanyagokkal, de amiből tehetjük a régiónk alapanyagait használjuk.

2018-tól a gourmet étlap mellett kialakítottunk egy bisztró étlapot is, amely egyszerűbb, olcsóbb ételeket tartalmaz, azonban nyersanyaghasználatban semmiben sem marad el a megszokott színvonaltól.

Ennek azért láttuk szükségét, mert tapasztalataink szerint a vendégeink szeretik itt „eltölteni” az időt, és a csak kávézni, sütizni jövő vendégeinket így ki tudjuk szolgálni ezekkel a gyorsabban elkészülő fogásokkal.

Az idei évi kedvelt street food-os fogásunk, a pulled pork szendvics, vagy a tapasok kiváló kiegészítői a csak beszélgetős, iszogatós találkozásoknak.

Tóth Ádám Richárd (séfünk) gondolatai

Számomra a főzés nem munka, sokkal inkább hivatás, egyfajta átszellemülésről, és természetközeliségről szól. Rögtön magával ragadott az étterem gyönyörű kertje, saját fűszer, néhány saját gyümölcs és zöldség, virágos kert, környékbeli áru, a táj, és a környezet, amit itt találtam a sümegi Fehér-köveknél egy erdő szélén. Már az első pillanattól azt éreztem, hogy „ezt kerestem”, és rengeteg motivációt ad, hogy ebben lehetek nap, mint nap.Látták már a L’ecsót? – Igen, azt a rajzfilmet, milyen klassz! Imádom!
  Csak pár színes rajz, pergő egymásutánban és megelevenedik az életem, habár sosem voltam patkány vagy ilyesmi, nem kergettek gyerekkoromban macskák, nem rohantam az életemért egy darab Comté sajttal, és később se fenyegettek plázacicák (sajnos☺). Én ember vagyok, de hasonló szenvedéllyel megfertőzve akárcsak Remy…

Sok évvel ezelőtt kezdődött, alig voltam valamicskével idősebb, mint tizenegy, mondhatnák, hogy a tojáshéj még ott volt ama bizonyos helyen, és tudják mit? Én azt mondom, hogy igazuk van. De kérdezzék csak meg, hogy sikerült az Omlette de Fromage azokból a tojásokból.

Ekkor jött az első ideám, hogy szakács szeretnék lenni, amiből nem engedtem.
 Alig 16 évesen sok szerencsével bekerültem Budapest egyik legpatinásabb szállodájának konyhájára, ahol kiváló szakácsoktól, egy erős sous chef-től, és francia konyhafőnöktől szerezhettem meg tudásom alapjait.

A szállodában eltöltött 3 év után több budapesti étteremben is dolgoztam, ahol lehetőségem nyílt megismerkedni, összebarátkozni néhány nagyon jó szakemberrel, akiktől tanulhattam szakmailag, és emberileg egyaránt.

Tagadhatatlanul használom a francia konyha technológia alapjait, 7-8 év francia bázisú konyhán eltöltött idő után ez belém ivódott. Rövid 1 év japán konyhán ahol új technikákat, számomra addig szinte ismeretlen alapanyagokat és ízeket ismerhettem meg. Az északi konyha szellemisége, „egyszerűsége”, és alapanyag használata. Ezeket a jegyeket összegyúrva igyekszem csapatommal magyaros, otthoni, vagy a már szinte eltűnt Czifray-féle magyar ételekből ötletet meríteni, egy kicsit újabb formában megfőzni, elkészíteni.

Arra törekszünk minden nap a konyhán, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki egymásból és az ételekből itt, a Terazza bisztróban, és megvalósítsuk a vendégek felé azt az inspirációt, amit ez a csodás Balaton-felvidéki miliő ad Nekünk, mind ezt úgy, hogy azt érezzék Önök is… „Ezt kerestem”

Sajtó

2015. november

Tributo a Koschina: Klaus Deutschmann (Mesa do Chef)

 

2015. szeptember

Egy falat Itália (Ecoport)

 „Alig pár hónapja, hogy megnyitott a Terazza Bistro Bar, ám máris büszkélkedhet visszatérő vendégekkel. A titok egyszerű: mindenben a legjobbra törekednek, és csak minőségi alapanyagokból készült ételeket szolgálnak fel – mert úgy tűnik, ez továbbra is hiánycikknek számít.”

 

2015. július

Fine dining a teraszon – a sümegi Terazza Bistro (WeLoveBalaton.hu)

 „Tőlünk nyugatabbra a legjobb éttermek szinte kivétel nélkül valamilyen isten háta mögötti picike városban, vagy még kisebb faluban találhatóak, festői környezetben, csendes, nyugalmas, varázslatos helyeken, ahová ha belépünk, gyakorlatilag megszűnik a külvilág. Jó hírünk van, találtunk itthon is egy ilyen helyet, bár kicsit távolabb van a Balatontól, de mégis megéri elzarándokolni Sümegre.”

 

2015. június

Terazza Bistro Sümegen (Szilva szemmel a világ)

 „Ha az eredeti Michelin-csillagozás elvét nézzük, akkor a sümegi Terazza Bistro máris megkaphatja a két csillagot, hiszen érdemes autóba ülni, és hosszabb kitérőt tenni a helyre.”

 

2015. május

 A legjobb éttermek a Balatonnál: a toplista (ilovebalaton.blog.hu)

 „Nem túlzás, hogy a Balaton környékének egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetsz, amíg a borodat kortyolgatod, és azon gondolkozol, hogy kacsamellet vagy sertéspofát rendelj.”

 

2015. április

A legjobb balatoni étterem nyomában: Terazza Bistro Bar (ilovebalaton.blog.hu)

„Találtunk egy második Toszkánát a Balaton környékén. A Balaton-felvidék belehúzhat, Sümeg is felzárkózott az élvonalhoz az új séffel erősítő mediterrán éttermével.”

Csodás hely, isteni ételek, kedves személyzet, igazi toszkán hangulat. Ide legalább egyszer mindenkinek el kell mennie!

Varga Dorina (Facebook vélemény)

Hívj minket most!

+36 30 813-84-47