Rólunk

Mediterrán hangulat

Éttermünket 2015-ben nyitottuk a minőségi gasztronómiára fókuszálva, egyben a mediterrán országok életvidámságával fűszerezve. A hegyoldalba bevágott természetes hangulatú (2,4,8,16 személyes) teraszokon egyedi hangulatban tölthetik el idejüket kedves vendégeink.

Magyarországon is népszerűsíteni szeretnénk a vendéglátás azon formáját, hogy a minőségi ételekkel ne egy feszes, kimért hangulat párosodjon. Alapvetően minőségi alapanyagokkal, de amiből tehetjük a régiónk alapanyagait használjuk.

2018-tól a gourmet étlap mellett kialakítottunk egy bisztró étlapot is, amely egyszerűbb, olcsóbb ételeket tartalmaz, azonban nyersanyaghasználatban semmiben sem marad el a megszokott színvonaltól.

Ennek azért láttuk szükségét, mert tapasztalataink szerint a vendégeink szeretik itt „eltölteni” az időt, és a csak kávézni, sütizni jövő vendégeinket így ki tudjuk szolgálni ezekkel a gyorsabban elkészülő fogásokkal.

Az idei évi kedvelt street food-os fogásunk, a pulled pork szendvics, vagy a tapasok kiváló kiegészítői a csak beszélgetős, iszogatós találkozásoknak.

Sajtó

2015. november

Tributo a Koschina: Klaus Deutschmann (Mesa do Chef)

 

2015. szeptember

Egy falat Itália (Ecoport)

 „Alig pár hónapja, hogy megnyitott a Terazza Bistro Bar, ám máris büszkélkedhet visszatérő vendégekkel. A titok egyszerű: mindenben a legjobbra törekednek, és csak minőségi alapanyagokból készült ételeket szolgálnak fel – mert úgy tűnik, ez továbbra is hiánycikknek számít.”

 

2015. július

Fine dining a teraszon – a sümegi Terazza Bistro (WeLoveBalaton.hu)

 „Tőlünk nyugatabbra a legjobb éttermek szinte kivétel nélkül valamilyen isten háta mögötti picike városban, vagy még kisebb faluban találhatóak, festői környezetben, csendes, nyugalmas, varázslatos helyeken, ahová ha belépünk, gyakorlatilag megszűnik a külvilág. Jó hírünk van, találtunk itthon is egy ilyen helyet, bár kicsit távolabb van a Balatontól, de mégis megéri elzarándokolni Sümegre.”

 

2015. június

Terazza Bistro Sümegen (Szilva szemmel a világ)

 „Ha az eredeti Michelin-csillagozás elvét nézzük, akkor a sümegi Terazza Bistro máris megkaphatja a két csillagot, hiszen érdemes autóba ülni, és hosszabb kitérőt tenni a helyre.”

 

2015. május

 A legjobb éttermek a Balatonnál: a toplista (ilovebalaton.blog.hu)

 „Nem túlzás, hogy a Balaton környékének egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetsz, amíg a borodat kortyolgatod, és azon gondolkozol, hogy kacsamellet vagy sertéspofát rendelj.”

 

2015. április

A legjobb balatoni étterem nyomában: Terazza Bistro Bar (ilovebalaton.blog.hu)

„Találtunk egy második Toszkánát a Balaton környékén. A Balaton-felvidék belehúzhat, Sümeg is felzárkózott az élvonalhoz az új séffel erősítő mediterrán éttermével.”

Csodás hely, isteni ételek, kedves személyzet, igazi toszkán hangulat. Ide legalább egyszer mindenkinek el kell mennie!

Varga Dorina (Facebook vélemény)

Hívj minket most!

+36 30 813-84-47