Különlegesen száraz pezsgő kerek savaival, telt, diós illatával Hosszan tartó zöld gyümölcsösség és lágy vajasság jellemzi.
Ízvilága játékos gyümölcsösség Friss savak, átható ribizlis málna íz, mélyrózsaszín szín és krémes utóíz.
Glera szőlőből finoman préselve, mustja a héja nélkül erjesztve. Illatában az alma dominál, míg ízében mézre, fekete édesgyökérre és akácvirágra emlékeztető aromák keverednek.
Gléra szőlőfajtából készült, gyümölcsös, könnyed nagyon kellemes habzóbor. Világos színű és csillogó, virágos aromákkal, a narancsvirág és a citrom-lime illataival együtt. Ennek oka lehet, hogy miért olyan népszerű ez a Prosecco: karcsú és sima, kecses szájérzettel és tökéletes savassággal.
Kristálytiszta, gyümölcsös és virágos illat és íz: zöldalma, őszibarack, körte és licsi. Enyhén parfümös korty, lágy buborékokkal, szolid alkohollal és egy leheletnyi maradékcukorral, amit izgalmas, ropogós citrusos lecsengés követ.
Extra dry pezsgő pinot noir(51%), furmint(39%) és chardonnay(10%) fajtákból. A rétegzett illatban főtt alma, körte, mogyoró, teasütemény. Szájban robban, a lendületes kortyot vérnarancs és a seprőn érlelés aromái gazdagítják. Az ásványos alappal gazdag dosage tart egyensúlyt, így a korty kerek és utóíze hosszú. Részletgazdag és jóivású.
Csontszáraz natúr pezsgő, chardonnay(71%) és furmint(29%) házasításából. Illata fehér virágos, fehér húsú gyümölcsökkel, ízvilága kellemes, a furmintra jellemző finom kesernyével. A citrusok után tószt és briós aromák érkeznek, buborékai aprók, savai markánsak.
85% furmint, 15% chardonnay pezsgő minimum 24 hónapon át palackban érlelve. Lime és grapefruit illat, enyhén pörkölt mogyoró, keksz és mangó teszi gazdagabbá. Buborékai finoman aprók, habzása puha és kellemes.
Halvány arany szín, tömérdek apró buborék. Zöldalmás, citrusos, őszibarackos, tósztos és mézes jegyek. 60% pinot noir, 25% chardonnay és 15 % pinot meunieur házasítása. Erőteljes és elegáns.
Narancsos rózsaszín megjelenés, illatban a meggy és málna mellett határozottan fűszeres, puncs és bors illat. Ezek az aromák térnek vissza kóstoláskor is egy hűvös és elegáns tételbe rendezve, puha buborékokkal, érezhető tanninokkal.
Ropogós, klasszikus pezsgő. Remek egyensúlyban a gyümölcs és az élesztős jelleg. Pinot noir, pinot meunier és chardonnay házasítás, 100 különböző, 30 %-ban reserve, borokból, a konzisztencia biztosítása érdekében.
Taittinger Brut Reserve, a FIFA hivatalos 2018. évi világkupájára korlátozott számú kiadású palackja. Az első sajtolt 35% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier és 40% Chardonnay kombinációja egy tartalék borral, hogy biztosítsák az állandóságot, mielőtt 3-4 éven át érlelnék.
A 2022-es 60% kékfrankos és 40% merlot házasítása hűtött tartályban készítve. Sok gyümölcs, érettebb ízek, telt és tüzes korty a birtok legfontosabb fajtáival. Piros bogyósok, szamóca, fűszeres jegyek, szomjoltó korty és friss savérzet.
A tartályos érlelést kombinálták fahordós érleléssel. Illatában a vanília és szegfűszeg valamint a puncs is megjelenik, az ásványos fajtajegyek mellett. Savai a terroirt közvetítik ezért étkezések kiváló kísérője.
A Bohém eggyel részletgazdagabb, karakteresebb verziója organikus művelésű területről. A hegy három meghatározó helyi fajtája: a rajnai rizling, olaszrizling és furmint spontán erjedt, kis részben hordóban érlelt.
A kézzel szedett fürtök bogyózás nélkül kerültek Coquard présekbe, a must pedig hűtött tartályban és használt hordókban erjedt szárazra. Karakteres, benne a Somló és a fajta meghatározó jegyeivel, hosszú lecsengéssel.
Illatában intenzív fajtajelleg mellé bodza és trópusi gyümölcsök párosulnak a grapefruittal, de határozottan felfedezhető az ásványosság is.
Chardonnay, sauvignon blanc és olaszrizling. Ezúttal a házasítás majd’ fele chardonnay, másik nagy része sauvignon blanc, kevés olaszrizlinggel. Olajos korty, fehér virág, őszibarack, rétegzett, széles íz a finomseprős érlelés miatt.
Friss zöldfűszerek, szép struktúra, alma és körte. 2014-ből ez a csúcsfurmint, azaz a legjobb dűlők – mint a Medve vagy a Birsalmás – termése is gazdagítja. Hosszú és krémes
A fajtától megszokott illatosság és frissesség a borászattól elvárt eleganciával. Lendületes korty, jó savak, fehér virágok, grapefruit, déligyümölcsök, citrusok és édes gyümölcsaromák.
Számos fajtából: olaszrizling, sauvignon blanc, hárslevelű, chardonnay, pinot blanc, zenit, furmint, zengő, viognier, leányka, rajnai rizling. Illatban hűvös, köves, herbális illatokkal, kortyban élénk savval, citrussal, ásvánnyal.
Chardonay, savignon blanc, rajnai rizling, hárslevelű. Lassan nyíló illat, narancsvirág, őszbarack, érett körte, édeskömény. Testes, viszkózus korty, éltető savakkal, a tufa krétás poros textúrájával lecsengésben.
A fajtaösszetétel alapján – chardonnay, rajnai rizling, olaszrizling, zöldveltelini – birtokbornak is hívhatnánk, de ennél sokkal inkább válogatásról van szó, a pince legszebb hordóiból.
1974-ben a Matua készítette az ország első sauvignon blancját, mára a Marlbrough Sauvignon Blanc világszerte híressé vált egyedi, friss ízéről. Csupa izgalom, fűszeres, ropogós, trópusi ízekben gazdag, élénk és hosszú bor.
Illatában méz, virágok és sárgabarack keveredik egy kis ánizzsal és vaníliával. Ízében folytatódik a keleti fűszeres-mézes vonal almával és ananásszal kiegészülve.
Furmint és épp egy csöpp sárgamuskotály, ami illatban és ízben is finoman visszaköszön. Halvány aranyszín, aszalt barackos illat, mentol és narancs. Finoman, gazdagon édes, a tartályos érlelésnek köszönhetően friss, gyümölcsös .
60% furmint, 30% hárs és 10% muskotály. Nagyon sokrétű, menta, szőlő, finom botritisz, majd mindent betöltő sárgabarack, finom muskotály. Grapefruit, aszalt gyümölcsök, nagyon szép sav cukor egyensúly, finom ásványosság.
Könnyed, elegáns, kedves. Mézes, virágos illat, finom édesség és szép savak. A végén egyre nyílik: gyógynövények, birs, sárgabarack.
Csillagvölgyi cabernet sauvignon öreg villányi tőkékről, október közepi szüretből. Tartályban indult útjára, fahordóban érett 16 hónapon át. Fűszerpaprika, szeder és finom hordófűszerek, füstölő és étcsokoládé.
18 hónapig érett tölgyfahordókban, igazán gazdag, rétegzett gyümölcsös, rétegzett borrá. Illatában és ízében meghatározóak az erdei fekete gyümölcsök és a fahordó.
Könnyed gyömölcsösség, fűszerezettség, visszafogott taminok jellemzik. 12 hónap friss fahordós érlelés.
Friss erdei gyümölcsök, markáns, érett tanninok és finom savak harmóniája jellemzi.
A pincészet legjobb borainak házasítása hordókban 1 éven át. Komplex, bársonyos, telt, mégis élénk. Az egyik legjobb barbár évjárat.
A Porkoláb-völgyi cabernet franc-t házasítottuk a Batti kereszt sagrantinójának szívet-lelket melengető termésével. Az eredmény igazán egyedi ízvilágú, markáns tanninokkal bíró, mégis gyümölcsös, hosszan érlelhető bor.
Apró bogyós, szellős fürtök, egyéves hordós érlelés. A végeredmény mély, gyümölcsös, fűszeres és nagyon hosszú franc.
Apró bogyós, szellős fürtök, egyéves hordós érlelés. A végeredmény mély, gyümölcsös, fűszeres és nagyon hosszú franc.
Érett cabernet sauvignon, merlot, franc és syrah házasítás.. Szilvás, kávés, hordós illat, szép fa, szantál és elegáns szivardoboz. Rendkívül összetett cuvée. Kávés, bársonyos korty. Új és használt Trust hordókban érett 16 hónapon át.
Code alapanyag, csak rövidebb hordós érleléssel. Kerek zamatos, gyümölcsös, szedres, fajtajelleges franc.
Bár maradt a megszokott bordeaux-i cuvée, ez az első évjárata, amikor több benne az érett merlot. Fele részben új, fele részben másodtöltésű hordóban érett egy éven át. Meggyes, szedres, finoman tölgyes, mély és gazdag.
Szárhegyi merlot kevés cabernet franc fűszerrel nagyon erős évjáratból. Nagyobb részt új, kisebb részben használt tölgyben érett intenzív, nagy energiájú vörösbor. Tejcsokoládé, meggy és érett kökény. Hosszú és izgalmas.
A Kishegy cabernet franc és sauvignon termése, kádban erjesztve, több, mint egy éven át új hordóban érlelve. Telt, sötét tónus, édes fűszerek, vilmoskörte, mályvacukor. Tömény, tüzes mégis teli friss gyümölcsökkel, élettel. Nagy bor.
Friss, lendületes, vidám és gazdag tételről beszélhetünk. Kádban erjedt és tartályban érett. Mind ízében, mind pedig illatában kirobbanóan gyümölcsös jegyek fedezhetők fel. Száraz, közepes lecsengésű, modern és intenzív bor.
Sopron kis pince, kis borászlány, kis tétel. 30 éves tőkék, kádban, spontán erjesztve, 10 hónapon át új és használt kis hordóban érlelve. Elegáns szép savak, erdei és bogyós-gyümölcsök, finom ásványos jegyek kíséretében.
Ritkán kap egy bor olyan pontot mint ez a cabernet. Zamatos, komplex, a „BOR”, így nagybetűkkel. Tartalmas, húsos, szép robusztusság, sűrű szövésű, elképesztően tömeg tökéletes egyensúlyban.
Kiemelkedő minőség. Mély gyümölcsössége, intenzív fűszeressége mellett feszes ásványossága az, ami először feltűnik. Gombás, köves, csokoládés és vérnarancsos illat keleti fűszerekkel. Kékfrankos, kadarka, pinot noir.
8-10 napos tartályos erjedést követően nyolc hónapot érlelődött szintén tartályban, majd forgalomba hozatal előtt négy hónapot pihent palackban. Lágy tanninok, szép savak és édes fűszerek.
A primitivo Itália déli csücskének legkedveltebb fajtája. A Contrade egy modern borászat modern bora, amely mindössze néhány hónapos hordós érlelés után kerül piacra. Friss, gyümölcsös, zamatos és fűszeres, igazi bulibor.
Elkötelezettek az organikus szőlőművelés és borkészítés mellett. Csak tojásfehérjével derített, spontán erjedt, szűretlen borok készülnek. Minimális a kénhasználat. A borok gyümölcsösek és fűszeresek, kiegészülve finom hordós jegyekkel.
Intenzív illat: fekete ribizli, szeder, meggy, ibolya, dohány és enyhe vanília. Közepes test, gyümölcsökben gazdag, tartalmas korty, sima tanninok egyensúlyban a savakkal, finom hordóhasználat, gyönyörű fajtajelleg
Mély rubin szín, lilás reflexszel. Piros gyümölcsös, málnalekváros, fűszerkeverékes és fekete borsos vibráló illat. Friss és fűszeres korty, közepes tannin és élénk savak.