Ezt a perui rummárkát az elmúlt években többször is díjazták, 2008-ban illetve 2009-ben is aranyérmet kapott az International Spirits Awards megmérettetésen, Londonban pedig szuper prémium kategóriában a Rum Master 2009 versenyen.
A Matusalem Gran Reserva 15 years egy kiváló minőségű kubai rum. A 15 éves Matusalem Gran Reserva rum hosszan tartó tölgyfahordós érlelésének köszönhetően rendkívül mély és gazdag borostyánsárga színnel rendelkezik. Íze rendkívül karakteres és komplex, kellemesen édes jellegét a vanília lágy fűszeressége tovább fokozza.
Fűszeres jamaicai rumból készült szeszesital. A Captain Morgan rumot 1680 óta gyártják a kapitány eredeti receptje alapján. Különlegessége a Spiced Gold variáns 1983-ban került piacra az Egyesült Államokban. A cukornádból készült párlatot tölgyfahordóban érlelik minimum egy évig. Az egzotikus fűszerek (vanília, fahéj, szegfűszeg, karamell) titkos elegyét a gyártás utolsó fázisában teszik a párlathoz, ezzel megadva a kiteljesült aroma és ízvilágot.
Szegfűszeg és Cassia-kéreg kivonatával ízesített, megszenesített tölgyfahordóban érlelt, ízgazdag, karibi rum. Íze hasonlóan összetett, az örök vanília és karamell mellett jól megfér az édesgyökér, a szegfűszeg és a fahéj is. Lecsengésében csokoládé és ánizs bújkál, de a tölgyes karakter is tetten érhető.
Az egyik leghíresebb brazil cukornád párlat hazánkban. Egy üveg Pitu előállításához 5kg cukornádra van szükség. 1938-as megjelenése óta sikere töretlen, ma világviszonylatban több millió litert forgalmaznak évente. Nevét egy Brazíliában honos édesvízi rákról, a pitu-ról kapta.
A Bacardi az első és mindmáig legnagyobb kubai eredetű rum márka, a 151-es jelzésű itala 75%-os alkoholtartalommal rendelkezik. A fahordóban érlelt rum karakteresen fűszeres illat és ízjegyeket hordoz.
Eredeti mixelhető könnyű rum, melyet gondosan kiválasztott tölgyfahordóval érlelnek 1-2 évig.
A Grey Goose vodka ötszörös desztillációval, kitűnő francia búzából, a Massive Central forrásvízéből, és a cognac készítésének ősi tudományával készül. Kristálytiszta és lágy, száraz gabona-aromával és egy selymesen lágy utóízzel. Már 1998-ban, a gyártás első évében, „a világ legfinomabb vodkájának nevezi a Chicago-i Égetettszesz Tesztelő Intézet és San Francisco-ban elnyerte a Szeszes Italok Világbajnokságának Platina díját. A Luxury Brand Status Index felmérése alapján a luxus termék fogyasztók által leginkább preferált vodka a Grey Goose.
A svédországi Ahus városában készül. Csak tökéletes minőségű gabonából, rendkívűl tiszta párlatot biztosító folyamatos lepárlással készülő vodka. Ízesített változatai természetes módon, gyümölcs felhasználásával készülnek.
A világ egyik legtisztább vodkája. Ízvilága könnyed és letisztult. Lekerekített karaktere magas élvezeti értéket kínál.
Tökéletesen kiegyensúlyozott, lekerekített ízvilág jellemzi. Különlegességéhez a legkiválobb méz, zab, máriatövis kivonatok is hozzájárulnak. Ízében a letisztult, friss zamatok mellett gazdag citrusos karakter és szolid fűszeres jelleg is érződik. A világ legkiválobb vodkái között van számontartva.
Karakteres, mégis lágy íz. A hét csillag több évtizedes érlelés eredménye. A Metaxát a mai napig az eredeti recept alapján készítik. A különleges bor, melyet lepárolnak kizárólag az Attikán termő szőlőfajtákból (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készülhet. Kézzel készített tölgyfahordókban érlelik 3-tól 30 évig terjedő időszakig, koros muskotályborokkal, kevés természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Ezt a keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át, majd további legalább 6 hónapig érlelik.
A Hennessy VS a világon a legnagyobb mennyiségben eladott konyak. Négy elsőrendű termőterületről származó, több mint negyvenféle borpárlat keveréke. Élénk ízű, testes ital, kifejezett tölgy- és mogyoróaromával, virágokkal, árnyalatnyi erdei gyümölccsel és vaníliával.
Klasszikusan sűrű és telt ízvilág jellemzi. A Martell a világ legfinomabb konyakja. Bordeaux-tól délre, a Charante folyó mentén található Franciaország legkitűnőbb szőlőtermő vidéke, Grand Champagne, ahol Cognac városában 1715 óta készítik ezt a nemes italt. A különböző érlelési metódusoknak és időszakoknak köszönhető az egyes fajták íz- és színvilágának különbözősége. Minél hosszabb az érlelési folyamat, annál sötétebb és aromásabb a konyak.
Francia kiemelkedő minőségű gin. Előállításához kizárólag a júniusban virágzó szőlőtőkék virágzatát használják fel. Ez ízében is érezhető. Emellett borókás, kardamomos, gyömbéres ízek a dominánsak. Tiszta és ropogós lecsengés jellemzi.
Könnyed, élvezhető ízvilágával és a szenzációs márkához kapcsolódó dizájnnal rendelkezik. Tíz különböző jellegzetes növény felhasználásával készül, amely egy ezerhétszázas évekből származó recept modern technológiával történő újrakomponálásával a kor elvárásainak megfelelő könnyed, mégis elegáns ízvilágot hozott.
Ez a prémium gin egy teljesen új kategóriát nyit meg a „pink gin”-ek világában. Ez az első, amelyet friss eperrel desztillálnak, és nem utólag influálják hozzá. Az eper és a boróka édes és vad aromájával ez a rózsaszínű gin kiváló belépőt kínál azok számára, akik nyitottak az új és izgalmas ízekre.
Magas minőségi kategóriájú 3x desztilált gin. Dry gin kategóriába tartozik, de sajátos aromájú. Az egyik legtisztább gin a világon. Borókabogyó, koriander és többek között angelikaigyökér keverékéből készül.
Prémium gin. A hagyományos gyógynövény –összetevők mellett megtalálható benne a rózsaszirom és az uborkaesszencia. Ezáltal fokozzák a klasszikus boróka és citrus ízeket.
Mexicói agavépárlat. A növény, amiből a Sierra teguilát készítik, 2000 méter magasan, a Sierra Madre nyugati oldalán terem. Tiszta, üde ízvilágában a kifinomult gyümölcsösség mellett élénk fűszeresség is helyet kap.
A híres Jalisco tartományból származik. Kék agavéból készül. Színét az egy évig tartó tölgyfahordó érlelésnek köszönheti, ez biztosítja a karakteres ízhatást is.
200 éve a kiváló minőség jegyében készül. A világ első számú tequilájává vált. Egyediségét és harmóniáját a fiatal silver tequilák és a különleges igénnyel válogatott tölgyfahordóban érlelt gazdag aromájú tequilák keveredésének köszönheti. Ennek az eljárásnak az eredménye, hogy kiegyensúlyozott, lágyabb ízhatású, friss aromájú ital. Könnyed, tiszta ízérzést kölcsönöz. Kellemes, sima ízhatás egy kis citrus- és agavearomával.
A legfehérebbet jelenti a fehér virágok és a vanília növény miatt. Az olasz fehérbort szűrik, majd ízesítik gyógynövényekkel és cukorral, majd erősítik alkohollal. Édessége és kesernyéssége egyensúlyban van.
Vörös színét a hozzáadott karamellnek köszönheti. Érdekesség, hogy ezt a verziót ugyanabból a szőlőből készítik, mint a Biancot. Természetesen az eredeti receptet hét pecsétes titok lengi körül, de az íze változatlan a megalakulása óta.
Már 1890-ben elkezdtek kísérletezni egy új száraz vermouth-tal, de 10 év kellett hozzá, mire ezzel a kiadással végül piacra jöttek. A friss málna és a citrus peel a stílust, a fa pedig a gerincét adja ennek a vermouthnak.
A Campari a világ leghíresebb keserűlikőrje (bitter), melyet alkoholból, valamint gyógynövények és gyümölcsök (pl. keserűnarancs) kivonatából készítenek. Jellegzetes keserű íze és sötétvörös színe van, alkoholfokát a célországtól függően állítják be 20,5% és 28% között (Magyarországon 25%).
Meggy, szilva, vilmoskörte, kajszibarack
Birs
Illatos szőlő
Az Aperol egy olasz keserű aperitif, amely többek között tárnicsból, rebarbarából és cinchonából készül. Élénk narancssárga árnyalata van. Neve az apero-ból, az aperitif francia szlengszóból származik.
A Baileys világszerte a legnépszerűbb ír krémlikőr. Ez az egyedi kombináció az ír szeszfőzésnek, a tejiparban szerzett tapasztalatnak és a négy éven át tartó tökéletesítés eredménye.
A Carolans krémlikőr előállításához és gyártásához kiváló ír whiskey-t és egy magasan minősített tejgazdaságokból származó – friss tejből készült – krémet használnak. A Carolans krémlikőr ízvilágában markánsan megjelenik a karamell, de jó tudni, hogy Galliából származó minőségi mézzel „bolondítják meg”.
A világ talán legnépszerűbb narancslikőrje, a Cointreau különleges ízvilágát a zöldes-bronz bigarade keserűnarancs héjának áztatása, és a normál narancshéj szárítása, majd lepárlása és fűszerezése adja.
Az amaretto egy édes, mandulaalapú likőr, amely eredetileg az olasz Saronno városából származik. A szó jelentése: kesernyés, amely a készítéshez használt keserű mandulára utal. Emellett más egyéb mandulafajtákat és a kajszibarack magját is felhasználják.
A Galliano likőr édes, sárga, gyógynövényes likőr, amelyet számos gyógynövénnyel, köztük ánizssal, édesgyökérrel és vaníliával ízesítenek, amelyek egyedi ízt kölcsönöznek neki. A The Harvey Wallbanger koktél leghíresebb összetevője.
A likőr különlegességét és egyedi ízvilágát a keserűnarancsnak nevezett gyümölcsfajta adja, amely sokban különbözik az általunk fogyasztott édes narancstól; elsősorban igen aromás, ezért a parfümipar is előszeretettel használja.
A Kahlúa híres kávélikőr. Íze kellemesen édes, testes. A benne található mexikói kávé sajátságos ízt és sötétbarna színt kölcsönöz neki. Intenzív kávéillata és íze ellenállhatatlanul vonzó, szinte magával húz az ismeretlen mondavilágba.
A limoncello olyan, akár az élet: időnként édes, máskor meg keserű, és a kettő együtt ad egy izgalmas dinamikát a mindennapoknak.
A Malibunak kellemesen könnyű, lágy, kókuszos íze van, mely alacsony alkoholtartalommal (21%) párosul. Fogyaszthatjuk egyszerűen jéggel vagy tetszés szerinti üdítővel keverve.
Titkos recept alapján született meg egy ír származású kocsmáros, Martin Wilkes Heron fejében a Louisiana állambeli New Orleans-ban. A legfontosabb alapanyaga a 6 éves bourbon, mely 80%-os alkoholtartalommal rendelkezik.
A Chivas Brothers legnépszerűbb whiskyfajtája. A 12 éves érlelési folyamat, valamint a több mint 30 fajta alapwhiskyből összeállított keveréknek köszönhetően méltán számít a világ legkedveltebb prémium whiskyjének. A maláta és gabona whiskyk tökéletes harmóniájának köszönhető a telt íze, karaktere. Lágy, telt alma és édes virágízek jellemzik, lágy, száraz dióízben végződik.
A Ballantine’s-t Dumbartonban keverik és palackozzák 57 féle maláta whiskyből és saját lepárlójában főzött kukoricawhiskyből. A tőzeg füstje és a gabona édes íze adják az alapélményt, de a maláta is egyértelműen jelen van.
A világ legkeresettebb deluxe skót whiskyje. A szakértők a prémium kategória csúcsának tartják. Több mint 40-féle összetevőjének mindegyike legalább 12 éves érlelésű, amitől az ital rendkívül komplex, testes, mégis lágy. Fő alkotóeleme a 12 éves érlelésű felföldi maláta whisky, a Cardhu.
A világ legnagyobb mennyiségben értékesített whiskyje. Merész, karakteres ízét Skócia keleti és nyugati partjairól származó whiskyk harmonikus házasításának köszönheti.
Egy igazi klasszikus Islay whisky, a régió összes jellegzetességével! Füstös íz, körülötte malátás citromos frissesség.
A gondosan válogatott, elõzõleg portói bor vagy sherry tárolására szolgáló tölgyfahordókban 10 évig érlelt single malt whisky a skóciai Tain városához közeli desztilláló üzem terméke. A single malt whisky kategória világszerte egyik legkedveltebb márkája. Lecsengése hosszú és gyümölcsös.
Islay-szigetéről származik. Ízvilágára a csokoládé és krémes sherry jellemző. Az egyetlen maláta whisky, amely címkéjén az angol királyi család walesi címerét viseli, lévén Károly herceg kedvenc whiskyje.
A Skye szigetéről származik. Szúrósan hangás illatú, de utal a környezetében található tengeri moszat illatára is. Teljes aromájú, megkülönböztető tőzeg ízzel. A jól kiegyensúlyozott, könnyen édeskés aroma jellemzi.
Aki szereti a karakteres ízeket és markáns illatokat, annak ez a whisky tökéletes választás, mivel a sokféle íz és illat remek egyensúlyt alkot. Három különféle hordó típusban érlelt Single Malth whisky házasításából született.
A világ első tripla malátája, összekombinálva a három legkitűnőbb Speyside-i lepárlóüzemből származó single malt whisky-vel.
Egyedi és komplex, megvan benne egy maláta whisky vagy konyak kifinomultsága és egyensúlya. Frissítő és kellemes.
Tennessee Whiskey. Aktívszenes szűrési eljárása bársonyos ízt eredményez neki. Édeskés ízvilága mellett , könnyed égetett tölgyes karakter is megmutatkozik.
Krémes, rendkívül komplex ízvilágú whisky likőr. Ízében az édes karakter mellett pazar kávés zamat és enyhe kajszibarackos ízhatás is megmutatkozik. Nyomokban tölgyes jegyei is megmutatkoznak.
4 évig fahordóban érlelt. Ízében kezdetekben a jellegzetes bourbon-ös karakter nyílik. Az édesebb jelleget később diszkrét tölgyes jegyek és enyhe fűszeresség követ. Lecsengése nem túl hosszú, viszont kellemesen édes, fűszeres, fás karakterekkel gazdagított.
Háromszori lepárlással készült. Alapanyagául csak malátát használtak. Bourbon tölgyfahordóban érlelték. Ízében lágy és kellemes, melyet a vanília, a tejcsokoládé és egy karakteres fás jegy tesz jellegzetessé.
Gazdag ízű, fűszeres ízvilágű, hosszan érlelt wiskey. Íze telt, először sherrysen édes. Kellemes és intenzív vanília utóízekkel.
Olajos jellege élénk fűszerességgel társul. Krémességében kifinomult gyümölcsösség is megmutatkozik. Kellemes zamatát sherrys jegyek gazdagítják fahéjas és vaníliás karaktere mellett.
Magas alkoholtartamú egzotikus ital. Legfőbb összetevői az ánizs és a fehér ürömfű, valamint a fahéj, borsmenta, szegfűszeg. Különleges ízvilágát és színét az italban 8-10 napig ázó gyógynövények aromája adja.
56 különböző gyógynövényből készült német gyártmányú gyomorkeserű likőr, amelyet az alsó-szászországi Wolfenbüttelvárosában állítanak elő.
A sambuca az indokínai eredetű örökzöld növény, a csillagánizs magjából nyert olajnak köszönhetően jellegzetes ánizs illatú. Előállítása során a vízgőzdesztillációval előállított illóolajat tiszta alkoholhoz adják, majd cukorszirupot, valamint különböző színezékeket és ízanyagokat kevernek hozzá.
Több mint negyven gyógy- és fűszernövényből készülő, aszaltszilva ágyon tölgyfahordóban érlelt gyógynövénylikőr.
Az Unicum a legnépszerűbb magyar italmárka, amely már 230 éve képvisel állandó minőséget hazánkban és a világban. Tradicionális gyógynövénylikőr, mely több mint 40-féle gondosan válogatott gyógy- és fűszernövény keverékéből készül.